Blog / Vanliga frågor om padel

Vanliga frågor om padel

Vanliga frågor om padel
20 joulukuun, 2022
Vanliga frågor om padel
HAR PADELN DÖTT UT?
Padeln har inte dött ut. Däremot har Sverige sett en kraftig överetablering där antalet padelbanor ökat oproportionerligt mycket sett till efterfrågan, vilket har lett till att många hallar står tomma. I efterdyningarna av pandemin har även tillväxttakten för sporten stannat av men med det sagt har padeln inte dött.

KAN MAN SPELA 1VS1 I PADEL?
Det finns dedikerade singelbanor i padel där storleken är anpassad för att spela 1 mot 1. När du bokar en tid via MATCHI eller annan bokningsplattform ska banstorleken stå angiven.

HUR MYCKET KOSTAR DET ATT SPELA PADEL?
Priset för att spela padel varierar beroende på ort, anläggning och tid på dygnet. Men 400kr/h för en banan kan anses vara standardpriset på kvällstid på efterfrågan är högre.

VARFÖR ÄR DET SAND PÅ PADELBANOR?
På varje padelbana hälls det på stor mängder sand för att tynga ned mattan mot underlaget så att studsen blir bra. Vissa banor har även mer sand då det minskar slitaget på underlaget.

VAD ÄR DET FÖR SKILLNAD PÅ ETT NYBÖRJARRACKET OCH ETT AVANCERAT RACKET?
Ett padelracket för nybörjare är ofta tillverkat i glasfiber och har ett mjukt skum som gör att det är lättare att få en bra träff, även när träffen sker längre ut mot ramen. Således blir det lättare att spela men det blir också svårare att få kraft i slagen. Med ett mer avancerat racket kan du producera mer kraft till följd av det styvare materialet, normalt sett är dessa tillverkade i kolfiber och har ett hårdare skum.

ÄR DET SKILLNAD PÅ PADEL OCH TENNISBOLLAR?
I stora drag är padel och tennisbollar väldigt liknande. Tennisbollar har däremot betydligt högre tryck än padelbollar och det är inte att rekommendera att spela padel med tennisbollar eller tvärsom.

VARFÖR ÄR ETT PADELRACKET SÅ DYRT?
Priset på ett racket beror först och främst på materialet i racket. I många av de dyrare racketarna återfinns kolfiber i såväl träffyta som ram, vilket gör att priset går upp. Många av dem har även någon form av vibrationsdämpning eller en struktur på ytan som ytterligare ökar produktionskostnaden. I vissa fall är även racketarna handgjorda, vilket ytterligare kan bidra till ett högre pris.

Get social

Get social

Handlevogn0
Kurven er tom